Koirapuisto

Nakkilan koirapuistoon ovat kaikki tervetulleita.

Nakkilaan on pitkän aikaa yritetty saada rakennuttaa koirapuisto. Koirakkoja on paljon, mutta selkeää tutustumis- ja kokoontumispaikkaa koirilla ja omistajilla ei ole ollut. Nyt vihdoinkin me saimme sen.

Koirapuiston rakennutti meille K-supermarket Onnipekka, Heinola.

Puistoa hoitaa ja hallinnoi Nakkilan Koirakerho.

Puisto on tarkoitettu jokaisen koiranomistajan käyttöön. Puistossa on postilaatikko joka sisältää kakkapusseja. Huomaathan säännöt, jotka velvoittavat jokaisen koiranomistajan huolehtimaan lemmikkinsä jätökset pois alueelta! Portin ulkopuolelta löytyy asianmukainen roskis.

Koirapuiston portin vieressä on ilmoitustaulu, joka sisältää mm. koirapuiston säännöt sekä muuta infoa. Kannattaa lukea samalla, kun poikkeaa.

Mikäli haluat antaa palautetta puistosta, ruusuja tai risuja, voit sen tehdä sähköpostilla tai Yhteystiedot-sivulta.

Koirapuistoa on mahdollista myös varata omatoimisille harrastaja ryhmille. Vähintään viiden koirakon ryhmä, hinta 2€/koirakko/tunti. Koirapuisto on mahdollista varata maksimissaan kahdeksi tunniksi kerrallaan. Varauskertojen peräkkäisestä määrästä sovitaan tapauskohtaisesti. Hallituksen vahvistettua varauksen, varaaja suorittaa maksun ennakkoon Koirakerhon pankkitilille ja hoitaa itse ilmoituksen ajankohdasta koirapuiston porttiin/ilmoitustaululle viimeistään viikkoa ennen ko. ajankohtaa. Kysy varausta yhteystiedot-sivun kautta.

Koirapuisto on kokonaan aidattua nurmikenttää ja kooltaan noin 2000 neliömetriä. Puistoa hoidetaan talkoovoimin, kaikki halukkaat ovat siten tervetulleita talkoisiin.Tällainen ilmoitustaulu löytyy koirapuiston portin vierestä. Taululta löytyy koirapuiston säännöt, tärkeitä yhteystietoja sekä ajankohtaista tietoa koirakerhon toiminnasta. Kannattaa siis vilkaista puistossa käydessään!


Nakkilan koirapuiston säännöt:


  1. Puiston käyttö on maksutonta eikä sille ole asetettu aikarajoja.
  2. Jokainen on vastuussa omasta koirastaan. Otetaan toiset huomioon hyvän ryhmähengen säilyttämiseksi.
  3. Ongelmien välttämiseksi puistoon ei saa tuoda juoksuista narttua (ei edes tyhjään tarhaan, koska hajut voivat vaikuttaa urosten käyttäytymiseen myöhemminkin).
  4. Puistoon ei ole suotavaa tuoda arkaa/aggressiivista koiraa (huom. kohta 2.). Myös lelujen/namien kanssa on huomioitava mahdolliset vaaratilanteet.
  5. Tautien ennaltaehkäisemiseksi jokainen huolehtii koiransa rokotukset ajantasalle.
  6. Samasta syystä kuin edellisessä, jokainen huolehtii oman koiransa jätökset pois puiston alueelta.

Koirapuiston saamisesta Nakkilaan kiitokset K- Supermarket Onnipekalle.

Puiston ylläpidosta vastaa Nakkilan Koirakerho. Tarvittaessa järjestetään siivoustalkoot, joihin kaikki tarhan käyttäjät ovat tervetulleita.


Avajaiset

Nakkilaan on viimeinkin avattu paljon toivottu ja odotettu koirapuisto.

Koirapuiston viralliset avajaiset järjestettiin Nakkilan koirakerhon toimesta 27.6.2015. Avajaisia sponsoroi K-Supermarket Onnipekka sekä Kukka ja Lahja Helli & Viku. Puiston avasi kansanedustaja Jari Myllykoski, joka leikkasi nauhan Pekka Heinolan avustamana. Heinolan ansiosta puisto saatiin ja koirakerho halusi kiittää kukkasin.

Ohjelmassa oli koirakurssien esittelyä. Jaana Hyttinen esitteli näyttelykoulutusta, joka tulee olemaan näyttelyihin, koiran hallintaan ja käsittelyyn liittyvää koulutusta. Koulutus tulee olemaan Jump-in tyyppinen.

Mirka Vänttinen esitteli tottelevaisuuskoulutusta. Mirkan kurssilla opetetaan omistajia ohjaamaan ja opettamaan koiralleen perustottelevaisuutta ja hyvää käytöstä.

Kaikkien avajaisiin osallistuneiden kesken arvottiin kahdeksan palkintokassia.

Lapsille oli kärryajelua huskyjen kanssa.

Paikalla myös buffetti.

Lopuksi kaikki halukkaat koirat pääsivät vapaasti puistoon juoksentelemaan.

Kuvia avajaisista löydät täältä.